swimathon
04 July
Time Left

Swimathon 2015

  • $0 / $10000 raised
  • Swimathon - Ștrandul Municipal Iași
  •  July 4, 2015   — July 4, 2015
  • 02:00 pm — 07:00 pm

Cele 4 cluburi Rotaract din Iași înoată la Swimathon 2015 pentru a dota clinica de chirurgie pediatrică a spitalului Sf. Maria cu un laparoscop nou.

Sustine-ne aici!

Nevoia careia ii raspunde proiectul:

Un set de intervenție chirurgicală pediatrică laparoscopic conține mai multe piese utilizate diferențiat în funcție de vârsta pacientului operat. Astfel, se folosește un laparoscop de 5mm pentru copii de până în 5 ani și unul de 10mm pentru copii cu vârsta între 5 – 18 ani.
Laparoscopul de 10mm al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași s-a defectat definitiv.
Medicii din clinica de chirurgie pediatrică sunt nevoiți, în această situație, să realizeze toate operațiile laparoscopic, indiferent de vârsta copilului, cu ajutorul laparoscopului de 5 mm. Din acest motiv, acesta din urmă nu numai că este suprasolicitat, dar este și nepotrivit pentru pacienții de vârstă mai mare, deoarece nu oferă o vizibilitate corespunzătoare medicului chirurg.
Scopul si obiectivele proiectului:

Scop:

Intervenții chirurgicale mai sigure, desfășurate corespunzător, pentru pacienții cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani ai Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Obiectiv:

Achizita unui echipament din setul de intervenție chirurgicală, respectiv un laparoscop de 10mm, pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.
Beneficiari:

Pacienții cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani ai Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, care au nevoie de intervenții chirurgicale laparoscop.
Durata proiectului:

4 mai – 1 august 2015 (la 1 august dorim ca echipamentul să fie pus în funcțiune și utilizabil pentru operații).

Rezultate:

100 de pacienți copii operați în siguranță în fiecare an
Impactul estimat al proiectului:

Intervențiile chirurgicale laparoscop în clinicile de chirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe ”Sf. Maria” se vor desfășura conform protocoalelor, într-un mod optim, fără improvizații medicii chirurgi vor opera in condiții mai bune, ceea ce va îmbunătăți, pe de o parte, calitatea intervențiilor, iar pe de altă parte va scurta durata de vindecare a pacienților post-operație.
Minimum 100 de copii pe an vor beneficia de operații mai sigure.

OperatiiSigureCopiiSanatosi

Copyright © 2018 Rotaract Curtea Domneasca Iasi